Pages

Mutiara Kata

~ Handsome n Beauties

Tuesday, October 5, 2010

~Sy suka awak...i love u - panggilan hangit asrama putera


Ahad kelmarin aku ke KL dgn K.Aizar, Ika & Ana. Bertolak pg dr Kuantan dan pulang pd petangnya.
Penat.. ?..Jauh...? Hmmn..x trasa pon, mungkin sbb da terbiasa berjalan ms ddk Jepon dulu.
Sampai di Kinokuniya aku terus menghantar LO buku2 Jepon yg aku nak sambil belek2 buku Jepon yg lain. 
Geramnya..rasa nak beli je sume buku tuh...belek punya belek akhirnya aku sambar Majalah Hiragana Times bulan 9 nye. 
Kawan sekolah ku sempat buat lawak, lebih baik la beli mknn drpd beli majalah nipis yg tak padan dgn harganya..haha..

Dah puas belek2 buku, perot pun mula menyanyi. Kami ke sakae sushi. Almaklumlah tekak ni kepingin benar nak makan sushi ni. Kalau di Jepon dulu makan setiap ari pon tak jadi masalah selagi tekak trasa nak mkn. Alhamdulillah, tercapai jua hajat dapat mkn sushi w/pun pilihan sushi mentah tak banyak sgt.

Sdg berbual2 trdengar bunyi suara katak berbunyi. Bunyi hp ku yg cantek tu la.. Rupanya ada 5 missed call. Dek kelaparan tak sedar tang bila katak menyanyi. 4 panggilan dr public tel sek. dan 1 dr c.Asmui. Dalam hati terdetik hairan nape plak ada 4 missed call dr sekolah ni. Lantas aku pon call c. Asmui bertanyakan apa sbnrnya tlh berlaku. Maklumlah sebagai warden sek yg br dilantik rasa cuak jugakan. Rupanya c. Asmui nak minta aku tlg hntrkan budak sakit mata ke hospital tapi memandangkan aku dah berada nun jauh di kl x dapat lah nak hntr. Aku kira selesai sudah bab tel ni.

Sedang berjalan2, jam pon dah 3.15 ptg..tiba2 tel berbunyi lg. Rasa pelik jug bila tgk no dr public sek. No yg sama missed call t/ari td dan tengah mlm kelmarin. So aku pon jawab la kan.
 Aku:  Hello...hello...hello.. (senyap jek, x dgr pon suara org bckp ) tel rosak ke hape nih..(nk mrh jg rsnya tp sabar lagi
Kali ke 2 bunyi lagi, aku pon jwb..
Aku: Hello..hello..
Tetiba je aku dgr suara lelaki dr sebelah sana jawab "saya suka awak..i love u.."
Aku apa lgkan, terus offkan talian sambil mengomel2. Apa nak jadi dgn budak2 ni..dia org ingt aku tak tau ni no dr asrama. 
Kwn2 yg dgr terus kata, mungkin bukan kot...takkan berani dia org nak buat mcm tu.
Aku pon sabar sambil memikirkan apa tindakan yg harus di buat.
Balik dr KL, aku jmpa bdk2 yg masih prep. Bg dia org duit minta tlg tel aku guna semua public yg ada di sek ni termasuk kaw asrama.
Akhrnya aku dapat detect no tu dr asrama putera..

Mlmnya aku minta pendapat kawan tindakan yg harus aku buat. Esoknya ms meeting warden aku pon bg tau kes ni. Terkejut dan tergelak dia org. Ms minum mlm slps meeting kena ulang crita lg. 
Sudahnya pentadbir plak tau. Senyum jek dia. katanya..budak2 kecik pon minat ko..hehe..patutnya ko layan je dia. Bersoal jawab dgn dia.nnti mesti tahu sape orgnya..
Aku terkebil2 dgr penjelasannya dan terus jawab, x terpikir nak buat sbb sy tak suka nak layan2 mcm tu. hmm..biasalah, sy ni diminati oleh org atasan sampai la budak kenit..hehehe.. Senyum je sume org.
Ketua warden plak terus tanya warden lain..korang ada ke dpt panggilan misteri mcm tu? 
Jawab dia org..tak adalah...tak pernah pon kena camni..
Kt cikgu Asmui plak..eh, bagus tu dia kata saya suka awak, i love u..sayang ni ada mcm2 maksud, nasib baik bukan dia cakap saya benci awak, i hate u..
Hmm..aku plak termangu2 bila dgr penjelasan cikgu Asmui tu.. 

Semalam dan hari ni masih lg dpt panggilan antara jam 5.50 dan 6.50ptg. 
Aku hanya angkat hr ni..tapi aku senyap jek..
Harap2 aku dapat tau identiti pemanggil mistri nih dari penyiasat upahanku tak lama lagi..

Apa pendapat korang plak? Ada apa2 cadangan?


12 comments:

Laip said...

Hahahahaaha.. Bagusnya awk Zia.. ada peminat misteri kat sekolah.. ok jga tu.. x salah jga.. mungkin dia ada maksud lain kot.. mungkin org tu bangga dpt jadi student awk atau pon bangga dpt berkenalan dgn awk.. hehehe

sarah-najwan said...

nati akak lak buat panggilan hangit kat ko..tggguuuuuuuuu...hal ni..ko siasat jia..kot2 lah..mmg bdk tu secret admirer ko...abis lah kali ni...huhuhuhu

ct cat said...

like this

natashaemilia adam said...

untungla ye sbb ader yang suka dan sayang... pasni, kalau dapat panggilan misteri... layan je la. dari tak tau, kita akan jadi tau sapa dia. so, kalau taknak ader secret admirer.. cepat2la cari teman hidup.... ha ha ha

Hana_Hide said...

siapalah agak2nya peminat misteri tu? Akak upah siapa pula jadi spy?

mYeQa said...

i rase budak tue antara budak yg kak jia penah hambur. sebab die rase kak jia lawa giler mase tengah mengamburrrrr. ngehehe.
tuk budak tue...siap la ko!

Faezah Faiz said...

kak jia ade peminat tu???
i??? xde sapepon yg minat...hahhahaha

Jia Sensei said...

laip - i terharu dpt peminat mistri nih..teruja bto nak tau

k.zia - ptg td ada lg panggilan. entah apa motipnye..

ct cat - jia likes you...muahaha..

emy - baiklah emy..nnti i cr ye

hana - entahla..x dpt nak agak. upah bdk frm 4

ika - ahaks..i sentiasa lawa walau apa pon keadaan..kui3x

fae - peminat u x mmpu nak terjemahkan kata2, dia sorok2 minat.. ehehe..

Amy Syaquena said...

salam...

siapakah orang misteri itu ye hehehe...

jemput ke sinar raudah

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/i-want-to-change-my-life-can-i.html

Jia Sensei said...

waalaikumussalam

hehe..msh tak tau lg..

insyaallah akn buat kunjungan lg

N@SIQUE said...

ankat hr tue apa???hand phone ka??ahaksss!!!hehehehe




AKU TRY LA NAK NYANYI PLAK

POSH76 said...

salam aidilfitri